Ontwerp uw eigen kleding

Custom made, private label en specials

Wij zijn ervaren in het voor onze klanten laten produceren in o.a. Portugal, Turkije of het Verre Oosten van kleding geheel naar wens en in de stijl van de klant.

In het kort:
Voor eigen productie van bijvoorbeeld polo’s, sweaters e.d. moet u denken aan een minimale oplage van 250 of 500 stuks, bij T-shirts eerder 1000 stuks. Wel kunnen er dan diverse maten en ook modellen, zoals een apart dames en heren model gemaakt worden binnen deze afname. Lagere afnames zijn zeker mogelijk maar geven over het algemeen een flinke meerprijs t.o.v. goed standaard textiel.

Voor meer informatie en vragen bel onze verkoop, 075 – 647 0790 en vraag naar Edward.

Om u een indruk te geven wat er zoal nodig is voor u uw product aan kan trekken, een kleine greep uit de productie stappen:

Een katoen selecteer machine.  Hierbij wordt van elke baal katoen telkens een klein laagje afgenomen. Katoen is een natuur product dus in elke baal zal enig kwaliteit verschil zitten. Om de kwaliteit constanter te krijgen wordt daarom van elke productie baal telkens een beetje genomen en zo worden de kwaliteiten van katoen gemixt wat een constanter eind resultaat oplevert.

 

De spinhal. Het afgenomen katoen wordt in grote vacuüm buizen naar de spinhal getransporteerd, hier wordt het eerst tot katoen bundels en daarna  tot draden gesponnen. Bij deze productie stappen komt nog maar zeer weinig persoonlijke arbeid kijken, het is een nagenoeg volledig geautomatiseerd proces.

 

Breimachine. Als de konen (grote klossen garen) klaar zijn, worden ze op breimachine’s tot grote tube’s rondgebreid. Denk aan o.a. Single Jersey, beter bekend als gewone T-shirt stof, maar ook een Piqué (polo’s), 1 x 1 Rib (ondergoed), fleece voor sweaters of een mooie rekbare en stevige interlock ( ondergoed, hemden etc) worden zo geproduceerd.

Verfmachine. De tube’s gaan daarna richting de ververij om te bleken en eventueel te kleuren, ook het voorkrimpen gebeurd hier in grote droogtunnels.

Atelier: Hierna is de stof klaar om verwerkt te worden in de ateliers. Ook dit proces kent vele stappen, waarover later meer.