Transfers

Transfers zijn er in vele kwaliteiten en worden met diverse technieken gemaakt. Nadeel is het strijk/persvlak wat ontstaat op artikelen (vooral op fleece, sweaters etc.). Dit glimmend vlak gaat er meestal na 1 keer en soms pas na enkele keren wassen weer uit.

Eén kleur Flex vinyl plotter transfer

Redelijk duurzaam en zeer betaalbaar bij lage afname. Ze worden van snijfolie gemaakt en zijn geschikt voor een breed scala aan textielsoorten, zoals T-shirts, sweaters, caps, jassen etc.
Nadelen: minder rekbaar en sterk als zeefdruk. Alleen standaard en beperkt aantal kleuren. Geen losstaande fijne teksten en details mogelijk omdat dit niet snijdbaar is. (plotter = een snijmachine)
Levertijd ± 3/5 werkdagen.

Full colour geprinte plotter transfers

Zeer betaalbaar bij lage afname. Van vinyl gemaakt, bij de full colour transfer de mogelijkheid een foto en/of gedetailleerde meerkleuren-logo’s op het vinyl te printen.
Nadelen: dunne printlaag, het vinyl is sterk maar de printlaag erop is dun en kan beschadigen. Garantie op de printlaag is max. 20 wasbeurten.
Zeer fijne teksten en details kunnen bij deze transfer goed op de ondergrond geprint, maar zijn niet los te plaatsen (onsnijdbaar).
Levertijd ± 3/5 werkdagen.
Full colour betekent dat uw print in meer kleuren t/m foto’s gedrukt kan worden (meestal bij digitaal zonder meerkosten t.o.v. 1 kleur druk.)

VR transfer (techno)

Zeer sterk, bestand tegen chemisch reinigen en heet wassen. Voor de meeste kleding geschikt, wordt vaak voor werkkleding gebruikt. Regelmatig wordt een deel op verzoek van klant op voorraad gelegd
zodat het textiel telkens in kleine afname besteld kan worden.
Nadelen: niet geschikt voor zeer rekbaar of grof materiaal. Afname minimaal 25 stuks, vanaf 100 stuks gunstiger in prijs. Vrij kostbaar bij veel kleuren en grotere prints.
Levertijd +- 12 werkdagen.

Cap (Plastiol) transfer

Voordelige en eenvoudige transfer; wordt door ons bijna alleen ingezet op caps, zonnehoedjes etc.
Nadelen: minder slijtvast, niet geschikt voor rekbaar materiaal. Afname minimaal 100 stuks.
Levertijd +- 10 werkdagen.

Sublimatie druk

Een full colour techniek voor polyester stof. Goed, voordelig en snel produceerbaar. zachte grip (trekt geheel in de stof)
Nadelen: beperkt inzetbaar omdat het alleen op wit polyester bruikbaar is.
Levertijd ± 3/5 werkdagen.

Full colour betekent dat uw print in meer kleuren t/m foto’s gedrukt kan worden (meestal bij digitaal zonder meerkosten t.o.v. 1 kleur druk.)

Badges & emblemen

Geborduurde, of geweven emblemen zijn zeer duurzaam. Kan met de transferpers, of anders tegen wat hogere kosten met de naaimachine worden aangebracht.
Nadelen: langere levertijd, hogere oplage nodig, niet vrijstaand, dik/stug.
Levertijd lang ± 5 weken

Digitaal HQ transfers

In feite een kopie-transfer techniek, echter op bijzondere wijze wordt de toner afdruk ingesloten in diverse speciale lijm en drager lagen. Duurzaam, relatief goedkoop bij lage afname en soms ook geschikt op moeilijkere ondergronden die snel verkleuren door middel van een extra blokkerende laag.
(Let op: dit is geen standaard textielkopie, die worden wel vaak in de markt aangeboden maar zijn zeer matig in kwaliteit en verkopen wij niet.)
Levertijd ± 10 werkdagen