Textiel aanleveren

Bij Zaan Textieldruk & Borduren krijgen we vaak de vraag van klanten of zij hun eigen textiel van een bewerking kunnen laten voorzien. Zaan Textiel doet daar niet moeilijk over, u kunt geheel uw eigen kleding aanleveren of een deel en de rest bij ons bestellen. Wij rekenen ook voor aangeleverd textiel zeer scherpe bewerkingstarieven die gelijk zijn aan het drukken op ons eigen textiel en deze dienst leveren wij dan ook tot tevredenheid van vele klanten.

Let op: bewerken van aangeleverd textiel is geheel op eigen risico.

Eigen risico

Een bijzondere voorwaarde bij aanleveren, is dat de bewerking op uw eigen risico wordt gedaan. Dus indien er iets misgaat tijdens, voor of na het bewerken, zullen wij uw goederen niet vergoeden, compenseren of vervangen. Ook problemen die pas achteraf blijken worden niet vergoed (zoals wasproblemen).

Waarom eigen risico?

Het is normaal dat er uitval is tijdens de productie (misdrukken etc). Bij onze eigen producten berekenen wij hiervoor een percentage in de verkoopprijs. Verder lijken producten soms goed te drukken, maar blijken deze achteraf door onzichtbare coatings etc. toch niet goed te hechten. Bij onze eigen producten is dit vooraf getest.

Verder zijn bewerkingstarieven vaak laag t.o.v. de waarde van de goederen zoals bij dure jacks. Een enkele misdruk vergoeden zou dan al meer kosten dan de hele drukorder opbrengt. Dit zijn de belangrijkste redenen dat onze hele branche dit eigen risico hanteert voor aangeleverde goederen.

Wij kunnen niet voor u beslissen of deze voorwaarden acceptabel zijn, maar om u nu al te helpen met uw beslissing stelt u dan zichzelf tenminste de volgende vragen:

Kan ik het product ook bij Zaan Textiel verkrijgen?
Zo ja, dan is het altijd verstandiger om bij ons te bestellen, wij dragen dan de risico’s tijdens de productie.

Is uw product een relatief eenvoudig en bekend artikel, van gebruikelijk materiaal, zoals T-shirts van katoen e.d.?
In dergelijke gevallen zijn de risico’s beperkt en dient u meestal alleen rekening te houden met enkele procenten uitval. Let op: o.a. meerkleuren en meerdere prints op uw artikel verhoogd uitval, calculeer dit extra in en lever eventueel wat extra aan.

Is uw product wat duurder zoals jassen, of wat lastiger te bewerken zoals kunststoffen?
U loopt meer risico, zorg dat u ons een proefexemplaar beschikbaar stelt zodat wij o.a. hechtingsrisico’s d.m.v. testen kunnen beperken (beste is 3 weken testtijd).

Is uw aangeleverde product uniek, of (bijna) onvervangbaar?
Laat het dan niet bewerken, de risico’s zijn te groot, en als het dan toch moet meldt dit vooraf en overleg welke technieken de minste risico’s met zich meebrengen. Soms zijn die wat duurder maar dat is het dan wel waard.

Tot slot

Natuurlijk kunt u rekenen op onze ervaring en expertise, en indien wij problemen voorzien zullen wij niet zomaar starten. Heeft u dus producten die u graag door ons laat bewerken, overleg dan met onze verkoop, wij zullen graag de mogelijkheden met u doornemen.